سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام از برگزاری «کمپین هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر» با حضور مادران شیرده در این شهرستان خبر داد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام از برگزاری «کمپین هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر» با حضور مادران شیرده در این شهرستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ علی جعفری فر با اشاره به اینکه هفته جهانی تغذیه با شیر مادر دهم تا شانزدهم مردادماه با شعار" حمایت همه جانبه از مادران برای تداوم شیردهی؛ باهوش و قوی با شیر مادر" نامگذاری شد، گفت: به مناسبت گرامیداشت هفته جهانی شیر مادر، « کمپین آموزشی ترویج تغذیه با شیر مادر» با حضور مادران شیرده در مرکز خدمات جامعه سلامت شهر چرام برگزار شد.
جعفری فر افزود: اطلاعات علمي امروز ما نشان ميدهد که تغيير ترکيبات شير مادر از هنگام ولادت کودک تا پايان دوران شيردهي با نيازهاي ويژه غذايي و ايمونولوژيک کودک تناسب دارد.
وی تصریح کرد: در نخستين روزهاي پس از زايمان، آغوز با ترکيب متراکمي از فاکتورهاي ايمنيبخش (مانند گلبولهاي سفيد، ايمونوگلبولين A و آنتيباديها همراه با فاکتور آنتيتريپسين که مانع تجزيه آنها ميشود) ترشح شده و در حقيقت نوعي مصونيت را در حساسترين و آسیب پذیر ترین دوره زندگی کودک را فراهم می کند.
جعفری اظهار داشت: از آثار فيزيولوژيک شيردادن به کودک ترشح اکسيتوسين است که از بخش پشتی غده هيپوفيز در اثر مکيده شدن پستان توسط طفل شيرخوار ترشح ميشود، اکسيتوسين باعث انقباضات رحم شده و آن را به تدريج به اندازه طبيعي خود بازميگرداند.
وی افزود: مادر با شيردادن، از چربي ذخيره شده در بدن خود در طول بارداري برداشت کرده به طوری که به وزن مطلوب نزديکتر می شود.
به گزارش وب دا؛ در پایان این کمپین به 6 نفر از مادرانی که به مدت دو سال کامل به فرزندان خود شیر دادند هدایایی اهداء شد.
خبر ؛ منیر تقی زاده




